YOB

Support: Spirit Adrift

«Epic, crushing, and heavy beyond words». YOB har oppnådd legendestatus de siste årene, på grunn av sitt uovertrufne estetiske og imponerende arbeid. Gruppa ble dannet i 1996 i Eugene, Oregon, under ledelse av doom metal-mesterhjernen Mike Scheidt på gitar og vokal, og ga først ut en demotape med tre sanger i 2000. Denne vakte internasjonal oppmerksomhet, og YOB ble sammenlignet med band som Neurosis, Sleep og Electric Wizard.

19:00 Dørene åpner
19:45 Spirit Adrift
21:00 YOB

I 2002 kom debutalbumet «Elaborations of Carbon», etterfulgt av «Catharsis» året etter, et album med tre spor og varighet på 50 minutter. Buzzen rundt YOB begynte å spre seg, bandet vokste i popularitet og begynte å turnere. De neste årene fikk fansen servert et nytt album årlig, frem til 2006.

I 2008 returnerte bandet etter en liten pause, og har siden den gang stått sterkt, med Travis Foster på trommer og Aaron Rieseberg på bass. Fornyet og re-inspirert, ga YOB ut «The Great Cessation» i 2009 – doom med en psykedelisk vri, en lyd som Pitchfork omtalte som «cosmic doom». The New York Times kalte dem “one of the best bands in North America” etter en opptreden på Scion Rock Festival.

Med «Atma» fra 2011, tok YOB en mer organisk retning, og som Scheidts selv sa det, ville han at skiva skulle lyde “grizzly, with hair on it.” Tre år senere utgav bandet «Clearing the Path to Ascend», en plate som bidro til å opprettholde deres rykte som topp-doom metal-act. Albumet ble hyllet av Rolling Stone som årets #1 metallalbum.

Scheidt ble diagnostisert med akutt divertikulitt i 2016, og var nær ved å miste livet. Ny innsikt og en ny følelse av selvtillit ble sprøytet inn i bandets siste utgivelse, «Our Raw Heart» fra 2018 – et Yob-album ulikt noe annet. Albumet ble pekt ut som et av de beste albumene det året av Decibel, NPR, Rolling Stone, New York Magazines Vulture, Noisey, Consequence of Sound, Pop Matters m.fl.

I november 2021 avduker bandet en fullstendig remikset og remasteret versjon av «Atma», og i 2022 ser du altså dette legendariske bandet på Parkteatret!

Billettpris
370,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
16.05.22
Kjøp billett