Etter tre år med pest og tomhet, returnerer Orgivm Satanicvm endelig i 2024, og lar oss dermed starte året som seg hør og bør – med mørke, uhygge og generelt grim stemning! Velkommen på festival fredag 5. januar!

5. - 6. januar 2024

MARDUK (SE)
I avdelingen for «band som ikke behøver noen nærmere introduksjon», er altså svenske Marduk. Bandet er uten sidestykke et av de største innen black metal i dag, og årets album, «Memento Mori», deres femtende, demonstrerer at de ikke på noe vis har blitt mykere eller mistet den hemningsløse brodden som gjør bandet unikt. Og om de er rå på plate, er det definitivt fra scenen at de virkelig trår fram som et blodtørstig black metal-beist av en helt annen verden, så dette gleder vi oss noe voldsomt til!

ESOTERIC
Den mektige funeral doom-kolossen som er ESOTERIC, har sitt opphav i byen som mer enn noen annen regnes som metallens vugge, nemlig Birmingham. Esoteric er kanskje det seigeste og tyngste bandet denne byen har fostret, og deres episke, atmosfæriske og smått psykedeliske doom, er noe av det mest kompromissløse innen sjangeren! Dette blir bandets første konsert i Norge siden 2015 (og første i Oslo siden 2008), og det er bare å se fram til en uforglemmelig opplevelse!

HAVUKRUUNU (FI)
Finske Havukruunu har levert sorgtung, hedensk black metal siden 2005, og underveis sluppet tre fullengdere og noen EPer til unison hyllest fra en voksende fanskare. Deres iskalde, episke og atmosfæriske musikk, har blitt sammenlignet med blant annet Bathory, Immortal og Horna, og vil være perfekt på en iskald norsk vinternatt. Bandet har spilt på mange større festivaler, inkludert årets Wacken, men dette blir deres første konsert i Norge!

HETROERTZEN
Svartmetall-beistet HETROERTZEN ble dannet i Chile tilbake i 1997, og i 2009 flyttet bandet til Sverige. Underveis har de sluppet sju album med sin egen unike okkulte, luciferianistiske og kaotiske Black Metal. De har også turnert ekstensivt, blant annet sammen med norske Troll og Dødheimsgard. Nå får vi endelig muligheten til å se bandet fremføre låter fra fjorårets stemningsfulle og ritualistiske album «Phosphorous, vol. 1».

ULTRA SILVAM
Disse svenskene leverer det ypperste innen bloddryppende djevelsk og aggressiv Black Metal, som kombinerer råskap og brutalitet med en ond atmosfære som allerede har vunnet bandet mange fans. Deres andre album, «The Sanctity of Death», står som et av fjorårets store høydepunkt, og live er de et angrep på alle sanser!

VERMINOUS SERPENT (IE)
Om Verminous Serpent er et nytt band, er bandmedlemmene i aller høyeste grad veteraner innen ekstrem metal. Den irske trioen består av Joseph Deegan (Slidhr), Matt Bree (Malthusian) og A.A. Nemtheanga (Primordial), og på årets «The Malign Covenant» har de levert et snikende ondt album med kølsvart truende og direkte fiendtlig blackened doom. Tenk Hellhammer, Mortuary Drape, Samael og Cultes des Ghoules, og du nærmer deg. Dette blir en av bandets første konserter noensinne, og ingenting du ønsker å gå glipp av!

DJEVELKULT (NO)
Denne blasfemiske kvartetten fra det mørkeste Innlandet, ble dannet i 2009 av Dødsherre Xarim (Blodhemn, Crest of Darkness, Den Saakaldte mm), og har siden sluppet tre brutalt fete skiver, hvorav fjorårets mesterverk «Drep Alle Guder» er både deres beste og mest varierte. Hvis brutale og sylkvasse riff, frådende vokal og majestetisk stormfulle svartmetall-angrep er hva du hungrer etter, har Djevelkult alt du trenger!

JORDSJUK
Denne norske gjengen er så splitter ny at de bare såvidt har rukket å gjøre seg synlige på nettet, men medlemmene er alt annet enn noviser. Bandet består av veteranene Renton, Mannevond og Sagstad, som har bakgrunn fra band som Urgehal, Sarkom, Nattverd, Pantheon I, Koldbrann og Djevel, og som Jordsjuk leverer de deilig primitiv og krass styggedom med beina i både død og fordervelse!

STAHLSARG
Britiske Stahlsarg har lenge boblet i undergrunnen som et band å se opp for, og på årets EP «Suicide of God» har de for alvor tatt steget opp i den britiske Black Metal-eliten. Bandet kombinerer det melankolsk atmosfæriske med illsint riffing og bistre blastbeats, så fans av både Gorgoroth, Winterfylleth, Mayhem og mere til vil få et olmt smil om munnen!

1349
Gi oss død! Gi oss mørke! Og for all del, gi oss lyden av Helvetes Flammer! Siden 1997 har denne demoniske kvartetten levert den svarteste Back Metal man kan ønske seg, og gjennom syv album demonstrert hvordan selve definisjonen på kompromissløs svart metal skal låte! 1349 er lyden av den dypeste avgrunn og de mørkeste hjørner av menneskesjela, og når de i januar står i fyr og flamme på scenen på Parkteatret, blir det bandets første klubbkonsert i hovedstaden siden 2021!

Dermed er plakaten til januar måneds grimmeste eventyr klar, og vi og vi er selvsagt like stolte over de 10 bandene på Orgivm Satanicvm III som Lucifer er av sine svarte vinger!

Festivalen er flyttet fra Blå til Parkteatret. Kjøpte billetter til Blå er gyldige på Parkteatret.

Billettpris
1299,- +avg. (Festivalpass)
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
05.01.24
Kjøp billett